vineri, 30 noiembrie 2018

Români adevărați în an centenar la Chiuza


Români adevărați în an centenar la Chiuza

Un proiect de suflet pornit de la români pentru români la care au luat parte cu mult entuziasm, prezentând momente autentice, elevii Școlii Gimnaziale ”Liviu Rebreanu” din Chiuza și invitații lor, oaspeți de seamă, de la: Școala Gimnazială Romuli, Ansamblul Someșul de la Casa de Cultură ”Radu Săplăcan” din Beclean, Clubul Copiilor din Beclean, precum și a domnului profesor Andrei Moldovan și a cantautorului de muzică folk, Florin Săsărman, a cărui voce ne face să fim mândri că locuim pe aceste meleaguri.
La eveniment au mai luat parte reprezentanți ai autorităților locale, membri ai comunității chiuzene - copii, părinți, bunici care  s-au dovedit a fi parte activă a manifestației noastre. Veteranul satului, domnul Teodor Avram, în vârstă de 88 de ani ne-a dăruit în această zi o poveste de viață prin intermediul unui scurt interviu prezentat în cadrul spectacolului.
Am creat un spectacol de cântec, poezie, joc și teatru care va rămâne viu peste ani atunci când ne vom aminti că am fost prezenți la Sărbătoarea celor 100 de ani de la făurirea Marii Uniri. Prețuirea culturii, tradițiilor și valorilor naționale trebuie să rămână în identitatea noastră de români oriunde ne-am afla!
Ne-am simțit mândri de țara și neamul nostru românesc.
La mulți ani, România! La mulți ani, români de pretutindeni!















Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu